Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine NAS5-ART, last podjetja CC Unicum d.o.o., so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Podatki o podjetju
CC Unicum d.o.o.
Cankarjeva ul. 1
6230 Postojna

Davčna številka: 71620800
Matična številka: 9282467000

Telefon: 069 692 013
E-pošta:

Dostopnost informacij

Zavezanost ponudnika, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja, t.j. ime in sedež podjetja, številka registra
b) kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) ključne značilnosti blaga oziroma storitev (tudi z vključenimi poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

· po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja CC Unicum d.o.o.

· s plačilnimi karticami

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 80,00 € so brezplačni. V nasprotnem primeru cena dostave znaša 4,00 € z vključenim DDV.

Navedeni pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Pri dostavi v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Hkrati  kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Račun je priložen pošiljki oz. v primeru osebnega prevzema, se račun priloži naročilu.

Cene

Navedene cene že vsebujejo DDV.

Cene veljajo za trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo pod zgoraj navedenimi pogoji, v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

V kolikor stranka želi personaliziran izdelek, ki ga ni navedenega na spletni strani, se za le-tega pripravi vnaprej posebej ponudba. Stranka s plačilom potrdi, da se s pripravljeno ponudbo strinja, mi kot prodajalci, pa se zavežemo, da bomo izdelek po ponudbi tudi pripravili v dogovorjenem roku.

Promocijske kode

Občasno bo na različnih virih objavljena promocijska koda – le-ta prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Kode so časovno omejene, razen če ni napisano drugače. Vnesejo se tako, da se na blagajni  vpišejo v posebno okence “uporabi kupon”. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oziroma kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Akcijska cena izdelka

Določeni izdelki, ki so dlje časa v redni prodaji, se v določenem obdobju potrošnikom ponudijo po akcijskih znižanih cenah. Akcijske cene veljajo v navedenem obdobju.

Odstop od naročenega blaga

Po 43. členu ZVPot ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pri pogodbah, sklenjenih na daljavo,  pravico, da v 30 dneh podjetju na elektronski naslov () sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: CC Unicum d.o.o., Cankarjeva ul. 1, 6230 Postojna. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila se opravi v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri naročilih, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po zahtevah potrošnika in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, v kolikor je izdelek narejen tako, kot je bilo predvideno v ponudbi.

Potrošnik prav tako nima pravice do odstopa od pogodbe za artikle, ki so že bili uporabljeni in iz higienskih razlogov niso primerni za nadaljnjo prodajo.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje. V primeru pošiljanja oglasnih sporočil bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Želje uporabnika o prejemanju/neprejemanju oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna stran&trgovina NAS5-ART in vsi podatki, slike artikli, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka NAS5-ART in logotip sta v lasti podjetja CC Unicum d.o.o.

Pritožbe in spori

Ponudnik upošteva veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik izpolnjuje dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko . Postopek obravnave pritožbe je zaupne narave, ponudnik pa bo v petih delovnih dneh potrdil prejem pritožbe, kupcu sporočil čas obravnave in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.